Pionieren: de achtvormige sjorringachtvormige sjorring 1

 

De achtvormige sjorring gebruik je om drie of 4 palen met elkaar te verbinden. Het is (vaak) de basis voor een drie- of vierpoot. Deze sjorring heet zo omdat je het touw in de vorm van een 8 door de palen heen "vlecht".

 

Leg als voorbereiding de palen naast elkaar op de grond. Zorg ervoor dat de eventuele dikkere delen van de paal naast elkaar liggen; dat wordt de onderkant van de drie- of vierpoot. Zorg er ook voor dat deze onderkanten op één lijn liggen. Aan de andere kant (bovenkant) leg je een paaltje onder de palen, zodat het sjorren veel makkelijker gaat.achtvormige sjorring 2

 

 

 

Je begint de sjorring met een mastworp om één van de buitenste palen. Vervolgens sla je het touw afwisselend over en onder de palen door. Doe dit drie keer heen en weer, zodat er drie "achten" ontstaan. Vervolgens ga je woelen tussen de ruimte van de palen. Woel per ruimte ook weer drie maal. De sjorring eindig je met een mastworp. Als je het goed hebt gedaan, zit deze mastworp op de andere buitenste paal dan waar je begonnen bent. 

achtvormige sjorring 3

 
Vind ons op Facebook
Volg ons op Twitter