Jungle Book kamp!

hoi allemaal,

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 november zijn we op kamp geweest, met als thema junglebook! We hebben op kamp het volgende gedaan:

Vrijdagavond

Het was al erg donker, toen hebben we geopend en Hollandse Leeuw gedaan. Hierna gingen we glow in the dark sticks stelen met een spel. Toen hebben Levi, San, Yari en Sem vuur gemaakt in de kampvuurkuil maar Ko kreeg het vuur niet aan zelfs niet met lucifers! We hebben nog samen marshmellows gemaakt en chocolademelk gedronken en daarna moesten we al weer tandenpoetsen, maar we gingen nog niet naar bed! We gingen Jungle book kijken en dat was natuurlijk super gaaf!

Zaterdagochtend:

Eerst begonnen we met ochtendgym, toen gingen we lekker ontbijten in het clubhuis! Shere Kahn had heerlijke eitjes voor ons gebakken! Na het eten gingen we buskruit spelen en vervolgens hebben we pannenkoekenbeslag gemaakt. We moesten dat op een blik bakken, maar dat wilde niet echt lukken, maar uiteindelijk hadden we wel lekkere pannenkoekjes! Toen gingen we Jungle Book wie-ben-ik doen.

Zaterdagmiddag

We gingen 's middags naar dierenpark Wissel, het was klein maar fijn. Nadat we een lekker broodje hadden gegeten mochten we in groepjes door het park gaan en aapjes kijken(zie foto)! We zagen dat de otters daar dode kuikens te eten krijgen. Koning Julien zagen we ook nog maar het was al snel weer tijd om terug te gaan. Het was al weer tijd om naar huis te gaan en op het clubgebouw hebben we gesloten.

aapjeskijken

Tot volgende week!

Een vriendelijke grom uit de jungle,

nest Rood

Groepsfotowissel 1

Midgetgolf!

Hallo allemaal,

Vandaag gingen we onze eigen midgetgolfbaan bouwen en natuurlijk ook uitproberen! We hebben eerst een ander super leuk spel gedaan, namelijk levend kwartetten. We moesten uit een grote cirkel kaartjes jatten en terugbrengen naar onze eigen cirkel om zo kwartetten te krijgen. Wel moesten we goed uitkijken voor de leiding, want zij konden ons tikken! Hierna mochten we onze eigen baan bedenken en uittekenen en vervolgens ook bouwen. Met palen, pannen, touwen en andere materialen gingen we onze baan perfectioneren. We mochten ook nog een wedstrijdje doen met onze eigen baan, we moesten in zo min mogelijk slagen de bal in de hole krijgen. Allemaal hadden we een mooie baan en het was goed gelukt!

Tot bij het weekendkamp!

De Mowglihorde

midgetgolf

Welpendiner en installeren

Hoi allemaal,

 
Vandaag was het welpendiner en het installeren van de nieuwe welpen. Eerst hebben we een aantal spellen gedaan om een beetje stoom af te blazen, waarna we zijn begonnen met de voorbereidingen. Het thema was Grieks, genoeg lekkere dingen om te maken dus! We aten Turkse pizza, broodje gyros met salade en als toetje baklava. Uiteraard hadden de welpen het mooi aangekleed en zelfs de glazen hadden een mooi suikerrandje. Het was super lekker, iedereen heeft zijn buikje rondgegeten aan het lekkere zelfgemaakte 3-gangendiner. 
 
Hierna kwamen de ouders, en hebben we de nieuwe welpen geïnstalleerd. Ook hebben we de nieuwe helpers en Ko, de nieuwe leiding, geïnstalleerd. Dit was voor sommigen een beetje spannend.. zelfs voor Ko! Iedereen die klaar was met de opdrachten voor het insigne 'Spoorzoeken' kreeg ook zijn insigne uitgereikt, en de gidsen en helpers kregen (eindelijk!) hun handjes voor op de blouse. Zo raakt 'ie steeds voller. Wat was het leuk! En wat heeft iedereen goed zijn best gedaan.
 
Tot volgende week!
Het Mowgli team
welpendiner2

Jota!

Hoi allemaal,

Op zaterdag 18 oktober was het Jota, jota is met andere mensen over de wereld die op scouting zitten praten. Dit wordt gedaan met behulp van een grote antennemast. Vandaag zijn we begonnen met openen samen met de blauwe vogels. Hierna hebben we het penguinspel gedaan, we moesten waggelen als pinguins en oppassen voor de zeehonden en haaien. Na het penguinspel zijn we naar de jota gegaan. We konden praten en chatten met andere scoutinggroepen. We gingen hierna ons favoriete spel 'Hollandse Leeuw' doen, dus we waren erg blij. Toen gingen we mini-pionieren. We moesten een mini-jota toren maken en dat was goed gelukt. Helaas was het toen al weer tijd om naar huis te gaan. 

Groetjes,

Nest Rood

jota

Insigne spoorzoeken!

Hoi allemaal,

Eerst hebben we geopend en toen was het de taak om het insigne spoorzoeken te verdienen. We gingen eerst een windroos maken, het ezelsbruggetje hierbij was Nooit Op Zondag Werken. Toen deden we een spel waarbij je moest rennen naar Noord, Oost, Zuid, west of de windrichtingen er tussen in. Daarna maakte we een tocht met bolletje pijltje, smileys, kruispunten en lintjes. Die hebben we door de regen gelopen als echte bikkels. Een insigne hebben we verdiend!

Tot volgende week!

Nest Blauw 

kompasroos

Cupcakes!

Hoi allemaal,

Ook deze week hebben de welpen van de Mowglihorde een super toffe activiteit gedaan, ze hebben hun eigen cupcake gebakken en versierd! We begonnen eerst met ren je rot, met vragen over gezond eten. Hierna moesten we al beginnen aan de cupcakes, we moesten met verschillende ingrediënten het beslag maken en de vormpjes vullen. Hierna moesten ze al in de oven en hebben we tussendoor even lekker kunnen rennen met slangentikkertje! Na een tijdje waren de cupcakes gaar, maar we moesten ze nog niet opeten aangezien ze nog versierd moesten worden. We konden heel veel lekkere dingen op onze cupcakes doen! Mmmmh, smullen maar! 

Tot volgende week!

De mowglihorde

muffins

Een eitje maar dan anders

Hoi iedereen!

Het was al weer lang geleden dat we bij de mowglihorde vuur hebben gemaakt, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Eerst begonnen we met een spel dat we van vorige week nog te goed hadden, het wasknijperspel! Iedereen krijgt hierbij 3  veel wasknijpers op zich te krijgen. Dat vonden we natuurlijk super cool! Daarna legde Louis uit wat we vandaag gingen doen. We moesten een eitje bakken, maar niet zomaar natuurlijk, want dat zou te makkelijk zijn, het moest in een ui! Eerst moesten we een vuurtje maken, waar we de eitjes op konden bakken. We moesten een ui uithollen en hier ons het eitje in legen, vevolgens inpakken met alufolie en hij kon op het vuur. Tijdens het garen van het ei gingen we ons favoriete spelletje spelen, natuurlijk Hollandse leeuw. Het was even werk maar we konden na een tijdje wel smullen van onze lekkere eitjes! Jum!

Tot volgende week!

De mowglihordeEitje bakken

Vind ons op Facebook
Volg ons op Twitter